Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kiralama davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunç, kiralara yüzde 25 zam getiren düzenlemeyi hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıl Borçlar Kanunu’na eklenen geçici madde ile konut kira sözleşmelerinde yıllık kira artışı azami yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. TBMM’de yapılan yasal düzenleme ile bu süre 1 Temmuz’dan itibaren 1 yıl daha uzatılmıştı. Konut kira sözleşmelerinde yıllık kira artışı 1 Temmuz 2024’e kadar yüzde 25’i geçemeyecek. 1 Eylül’de kira davalarında ‘zorunlu arabuluculuk’ süresi, kiracı veya davayı açacak kiracı ile başlıyor. kiracı ile dava açmadan önce dava. .

Tüketici davalarında uygulanan iş hukuku davaları, ticari davalar ve zorunlu arabuluculuk davaları arasında 1 Eylül tarihinden itibaren kira davaları, kat mülkiyetinden doğan davalar, mahalle hukukundan doğan davalar ve iştirakin ortadan kaldırılmasına ilişkin davalar yer almaktadır. Kira uyuşmazlıklarının mahkemeye gitmeden arabuluculuk yoluyla çözülmesi, tarafların daha az masrafla, daha hızlı ve daha barışçıl bir şekilde uzlaşmasını sağlayacaktır. Bu durumda mahkemelerin iş yükü de azalacaktır.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu