Haber

Almanya’dan Ukrayna’ya tank yardımı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin ilk aşamada Ukrayna’ya askeri stoklardan 14 Leopard 2 tankı sağlayacağını söyledi.

Eğitim verilecek

Scholz, Ukrayna askerlerinin Almanya’daki eğitimlerinin yakında başlayacağını ve Almanya’nın Ukrayna’ya lojistik ve mühimmat sağlayacağını sözlerine ekledi.

Ayrıca alınan kararda Alman tanklarının üçüncü ülkelere sevkiyatı onaylandı.

ABD’nin yakında Ukrayna’ya Abrams tipi muharebe tankları sevk etme kararını açıklaması bekleniyor.

“Diğerleri gibi yanacaklar”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Ukrayna’ya sevk etmeyi planladığı Abrams tanklarının etkisinin büyütülmemesi gerektiğini belirtti. “Bu tanklar da diğerleri gibi yanacak. Ama çok pahalılar ve maliyeti öncelikle Avrupalı ​​vergi mükellefleri tarafından ödenecek. Amerikalılar, her zaman olduğu gibi, iyi kar edecekler.”ifadeleri kullandı.

Peskov, “Leopard 2” tankının Ukrayna’ya gönderilmesi durumunda Almanya ile ilişkilerin olumsuz etkileneceğini belirterek, “Böyle bir sevkiyat, Rus-Alman ilişkilerinin geleceği için pek iyiye işaret değil. Kuşkusuz bu durum ilişkilerin geleceği üzerinde kaçınılmaz bir iz bırakıyor.”dedim.

Tankın özellikleri

Leopard 2 tankları saatte 70 kilometreye varan hızlara çıkabiliyor. Menzili 450 kilometreye kadar çıkabilir. Uzun mesafeden düşmanları tespit edebilir ve hareket halindeyken saldırabilir.

Dört kişilik mürettebatlı tanklar; Mayınlara, tanksavar ateşine ve el yapımı patlayıcılara karşı “çok yönlü koruma” sağlar.

darendeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu