Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi: Esenboğa Havalimanı ile Ankara Merkez arasında yolcu taşımacılığında kriz devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı – AnkaraOrta merkez yolcu taşımacılığına ilişkin ise, “EGO Genel Müdürlüğü ile sözleşmesi sona erdiği halde ihalesiz olarak sözleşme uzatılarak 80 TL’ye ulaşım sağlayan firmaya depolama alanı tahsis edildi. Bu alanın olmaması manidardır. Kamu yararına resmi ulaşım sağlayan EGO otobüslerine 50 TL ücret karşılığında tahsis edildi. Ankara“Büyükşehir Belediyesi değil, Ankara halkının kendisidir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Esenboğa Havalimanı ile Ankara şehir merkezi arasındaki yolcu taşımacılığında yaşanan krizin hâlâ çözülmediğini bildirdi. ABB’nin son duruma ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Esenboğa Havalimanı – AŞTİ – Kızılay güzergahında yolcu taşımacılığı yapan BELKO AİR firmasının ihale tarihi 4 Nisan 2023 tarihinde tamamlandı. Dolayısıyla 5 Nisan 2023 Çarşamba gününden itibaren 442 AŞTİ – 15 Temmuz ile hizmet vermeye başlayacak. Kızılay Milli İrade Meydanı – EGO Genel Müdürlüğü otobüsleri Havalimanı sınırında hizmet vermeye başladı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ŞİRKETİN SÖZLEŞMESİNİ UZATTI

Sürecin ardından Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü’ne havalimanı içerisinde otobüs depo ve bekleme alanlarının tahsisine ilişkin defalarca yazı yazılmasına rağmen olumlu yanıt alınamadı. Bu süreçte eski adı BELKO AIR, yeni adı ANKARA AIR olan şirketin sözleşmesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 31.12.2024 tarihine kadar uzatılarak bekleme ve depolama alanlarının tahsisine devam edildi.

“BU ALANIN EGO OTOBÜSLERİNE TAHSİS EDİLMEMESİ ÖNEMLİDİR”

Anlayamıyoruz! EGO Genel Müdürlüğü ile olan sözleşmenin süresi dolmuş olmasına rağmen, 80 TL’ye ulaşım sağlayan firmaya ihalesiz olarak sözleşme uzatılarak depolama alanı tahsis edildi. Bu alanın 50 TL bedelle kamu yararına resmi ulaşım sağlayan EGO otobüslerine tahsis edilmemesi manidardır.

“CEZALANAN BELEDİYE DEĞİL ANKARA HALKININ KENDİSİDİR”

Burada cezalandırılan Ankara Büyükşehir Belediyesi değil, Ankara halkının kendisidir. EGO Genel Müdürlüğü rahat ulaşım için 15 adet geniş bagaj hacimli otobüs satın almasına rağmen yer tahsisi yapılmadığı için sadece 6 tanesini aktif olarak çalıştırabiliyor.

ESENBOĞA HAVALİMANI YER TAHSİSİNİ HIZLANDIRMALI

Hal böyle olunca hem kamu kurumu hem de vatandaş zarara uğruyor. “Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü’nden Ankara halkının yararına arazi tahsis sürecini hızlandırmasını talep ediyor, konuyu yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Kaynak: ANKA / Güncel

kemerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu