Haber

Büyükakın: Derince-Körfez trafiğini ölçeklendiriyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince ve Körfez ilçelerini yakından ilgilendiren Kaşkaldere (95 Konut) D-100 Altı Kavşak ve Bağlantı Yolları çalışmalarını yerinde inceledi. Lider Büyükakın’a Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve AK Parti İlçe Başkanı Koray Merdan eşlik etti. Önder Büyükakın, “Bölgedeki yoğunluğu azaltacak bu proje, trafik akışını hızlandırmanın yanı sıra kolay ve konforlu ulaşım sağlayacak.”

 

KOLAY VE RAHAT ULAŞIM

Derince ve Körfez ilçeleri sınırında yer alan yoğun kullanımlı bölgedeki trafiğe neşter çakacak olan Kaşkaldere Kavşağı proje tamamlandığında farklı bir görünüme kavuşacak. 180 milyon TL yatırım bedeli ile dikkat çeken Kaşkaldere (95 Konut) D-100 Altılı Kavşak ve Bağlantı Yolları’ndaki çalışmalar hakkında bilgi alan Önder Büyükakın, projenin gidişatından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bölge halkının talepleri üzerine bu devasa yatırımın yapıldığını belirten Önder Büyükakın, “Derince ile Körfez’i birbirine bağlayan Kaşkaldere’de çözmeye başladığımız D-100 altılı kavşak ve bağlantı yolu projesini hayata geçirdik. mahallelerin ortasındaki ulaşım sorunu trafik akışını hızlandırdığı gibi trafiği de hızlandırdı. Konforlu ulaşım imkanı da sağlayacak” dedi.

 

NE YAPALIM?

Kaşkaldere (95 Evler) D-100 Altı Kavşak ve İletişim Yolları Projesi kapsamında İstiklal Caddesi üzerindeki Burcu Caddesi’nden Yaşar Doğu kavşağında bulunan döner kavşağa kadar bin metre uzunluğunda 2×2 şeklinde yeni yol yapıldı. Kaşkaldere Mesire Alanı’nın batısından Bayır ve Rüzgarlı Sokak güzergahını takip eden Elveda Caddesi. tamamlanacak. Kaşkaldere Kavşağı altındaki mevcut menfez genişletilerek 326 metrelik yeni menfez yapılacak. Körfez ve Derince ilçeleri sınırındaki Kaşkaldere Kavşağı’nda sinyal fazını azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak için araç kavşak noktaları ile elmas kavşak yapılacak.

 

İLAVE KÖPRÜ

Eski Emniyet Müdürlüğü binası önünden Kaşkaldere alt geçidine kadar olan kısımda giriş çıkışların düzenlenmesi için ilave köprü ve alt geçit düzenlenecek. İzmit-İstanbul istikametinden kavşağa D-100 ile aynı yüksekliğe yükseltilecek 40 metre uzunluğunda, 8,50 metre genişliğinde iki açıklıklı ek köprü bağlanacak. D-100 alt geçidinde yapılacak düzenleme ile Körfez Kent ve Kaşkaldere’ye gidilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberakyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu