Haber

Felaketin yaşandığı Libya’dan gelen görüntüler dehşete düşürdü! Sokaklar cesetlerle dolu

Libya Türkiye’nin doğusunda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine ulaştı. Yetkililer yağış miktarını “40 yılın en yüksek seviyesi” olarak nitelendirerek binlerce kişinin kayıp olduğunu duyurdu. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri toplu defnedilmek üzere sokaklardan toplandı.

BÜYÜK YARIŞMAYA NEDEN OLDU

Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan’da onlarca kişinin ölümüne neden olan Daniel Kasırgası, Libya Aynı zamanda büyük bir yıkıma da neden oldu. Ülkede uluslararası tanınırlığı bulunmayan Bingazi merkezli yönetimin sağlık bakanlığı, bugün can kaybının 3 bini aştığını duyurdu.

10 BİN KİŞİ KAYIP

Selden en çok etkilenen kent Akdeniz kıyısındaki Derne olurken, yetkililer ölü sayısının 10 bine ulaştığını söylüyor. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Derne kentindeki iki barajın çökerek bölgeyi sular altında bıraktığı bildirildi. Ülkede sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri toplu cenaze törenleri için sokaklardan toplandı.

SIRADA MISIR VAR

Tropikal kasırganın Mısır’a doğru ilerlediği kaydedildi. Mısırlı yetkililer, özellikle ülkenin batısı için uyarı üzerine uyarı yayınlıyor.

Türkiye YARDIM GÖNDERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Libya halkının yanında olduğunu belirterek başsağlığı diledi. Erdoğan, “AFAD iş birliğiyle bu sabah Bingazi’ye iniş için 3 sefer düzenlendi. Uçaklarımızda ilk etapta 168 personel, 2 arama kurtarma aracı, arama kurtarma ve diğer çalışmalara destek verecek 2 kurtarma botu bulunuyor. barınma ve diğer ihtiyaçları karşılamak için.” “170 çadır, 600 battaniye, 400 gıda ve hijyen kolisi, 20 jeneratör, 1000 yağmurluk, 500 bot ve 500 el feneri olacak” dedi.

İşte Libya’dan görüntüler;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu