Ekonomi

Fiş Gücü Hisseleri Açığa Satış Baskısı Ortasında Yükseliyor

Plug Power hisseleri bugün önemli bir değer artışı yaşıyor. Bu, birçok yatırımcının fiyatının düşmesini bekleyerek hisse senedine karşı bahis oynamasına rağmen.

Plug Power Inc. (PLUG) hisseleri Çarşamba günü yatırımcıların yılbaşından bugüne kayıplarını (-%17,1) telafi etme çabasıyla %8’in üzerinde artış gösterdi.

Hisse fiyatındaki artış, ROTH MKM analistlerinin Plug Power’ın hisse senedi notunu ‘Nötr’den ‘Satın Al’a değiştirmesi ve hisse senedi için hedef fiyatını hisse başına 9 dolara yükseltmesinin ardından geldi.

Analistlerin iyimser görüşleri, şirketin Gürcistan’daki hidrojen üretim tesisinde üretimin başarılı bir şekilde artacağına dair inançlarına dayanıyor.

Analistler, “Gürcistan’daki yeşil hidrojen üretim tesisinde yaptığımız incelemeler, tesisin üretim kapasitesini sorunsuz bir şekilde artırdığına ve tüm önemli teknik sorunların çözüldüğüne bizi ikna etti; bu da, birikmiş siparişlerin ve kar marjlarının öngörülebilirliğine ilişkin önceki endişelerimizi hafifletti” dedi.

“Bugün (31 Ocak) sıvılaştırma sürecinin üçüncü günü ve tesisin yakında ilk sıvı hidrojen teslimatını yapacağını öngörüyoruz. Önümüzdeki haftalarda günde 15 tonluk tam üretim kapasitesinin onaylanmasını bekliyoruz.”

Analistler, şirket yönetimini, Kuzey Amerika’daki en büyük elektrolizörünü geleneksel bir tesis için gereken sürenin yarısı kadar sürede inşa etme verimliliğinden ötürü övdü.

Plug Power ayrıca hidrojen fiyatlandırma yaklaşımını hidrojen elde etme maliyetleriyle daha uyumlu olacak şekilde revize etti ve bu stratejinin kar marjlarını hızla artırması bekleniyor.

Piyasanın bazı alanlarındaki alarma rağmen analistler hidrojen krizi olmadığından eminler ve Plug Power’ın kısa vadeli finansman seçenekleri açısından “önemli bir esnekliğe” sahip olduğunu söylüyorlar.

PLUG, tedavüldeki hisselerinin yaklaşık %30’unun açıktan satılmasıyla en yüksek kısa vadeli faiz oranlarına sahip hisse senetlerinden biri olmaya devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu