Haber

Galatasaray’da amaç seriyi devam ettirmek.

Galatasaray, SporToto, yarın Muhteşem Lig’de oynayacağı Trabzonspor maçından 3 puanla ayrılarak galibiyet serisine devam etmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray, yarın saat 19.00’da Nef Stadyumu’nda Trabzonspor ile karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 51 puanla 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle liderlik koltuğunda bulunuyor.

14 oyun kazandı

Galatasaray’ın 11’i Süper Lig’de, 3’ü Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere 14 maçlık galibiyet serisi bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar, Ümraniyespor mücadelesiyle birlikte bu sezon galibiyet serisini 14’e çıkardı ve tarihinin en uzun galibiyet serisi rekorunu kırdı.

Aslan bu maçlarda ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Hatayspor, Antalyaspor, Giresunspor ve Ümraniyespor’u, Türkiye Kupası’nda ise Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor’u mağlup etti.

Ligin en uzun galibiyet serisini paylaşacak.

Galatasaray, Trabzonspor maçından 3 puanla ayrılırsa Süper Lig’de üst üste 12. galibiyetini alacak. Böylece sarı-kırmızılı ekip, 1987-1988 sezonunun son 9 haftasında ve 1988-1989 sezonunun ilk 3 haftasında lig tarihinin 12 galibiyet rekorunu egale edecek. O dönem takımın başında Mustafa Denizli vardı.

ev puan kartı

Galatasaray, Süper Lig’de bu dönem evinde 10 maça çıktı. Aslan, söz konusu mücadelelerde 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 22 puan topladı. Cimbom kendi sahasındaki maçlarda 21 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü. Sarı-Kırmızılılar, ligde evinde son kez Ümraniyespor ile karşı karşıya geldi ve rakibini 3-2 mağlup etti.

Sarı-kırmızılılar, Büyük Lig’de Nef Stadyumu’nda oynadığı son 6 maçı da kazandı.

Mauro Icardi ve Bafetimbi Gomis kadroda

Galatasaray, Muhteşem Lig’de 45 kez rakip fileleri havalandırdı. Sarı-kırmızılı takımda golcüler Mauro Icardi ve Bafetimbi Gomis de 8’er golle takımlarına destek verdi. Icardi ve Gomis’in ardından Kerem Aktürkoğlu 7, Dries Mertens 4, Barış Alper Yılmaz ve Juan Mata 3’er, Sergio Oliveira ve Abdulkerim Bardakcı 2’şer, Yunus Akgün, Milot Rashica, Leo Dubois ve Emre Taşdemir de 1’er gol kaydetti. Kalan 4 golü ise Gaziantep FK’den Stelios Kitsioui, Konyaspor’dan Francisco Calvo, Başakşehir’den Youssouf Ndayishimiye ve Antalyaspor’dan Sherel Floranus kaydetti.

Ligin en az gol atan takımı

Galatasaray bu sezon Spor Toto Üstün Lig’de çıktığı 21 maçta 16 gole engel olamadı. Sarı-Kırmızılılar bu alanda en az gol yiyen takım konumunda. Aslan bu sezon 9 lig maçında da gol kaydetti.

3 oyuncu kart limiti

Galatasaray’da 3 futbolcu sarı kart sınırında. Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve Berkan Kutlu ceza hattındaki isimler. Bu oyuncular Trabzonspor maçında sarı kart görürlerse 24.hafta deplasmanında oynanacak Gaziantep FK maçında cezalı olacaklar. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu