Ekonomi

Hatay’da dün iki büyük deprem meydana geldi.

Investing.com – Dün Hatay’da iki büyük sarsıntı oldu.

Dün gece saat 20.04 sıralarında Hatay’ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu sarsıntıdan kısa bir süre sonra Samandağ merkez üssünde 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. AFAD’dan yapılan açıklamada 213 kişinin yaralandığı belirtildi. Güvenlik açısından İskenderun, Mersin ve Antalya kıyıları tsunami riskine karşı uyarıldı. Son açıklamaya göre can kaybı 6’ya, yaralı sayısı 294’e ulaştı. Sarsıntı çevre illerle Suriye, Ürdün ve Irak’ta da hissedildi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,6 ve 7,4 büyüklüğündeki depremler, bölgede 41 binden fazla kişinin ölümüne, binlerce kişinin de yaralanmasına neden oldu. Bu felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken aynı bölgede yüksek sarsıntıların devam etmesi maalesef can kaybının artmasına neden oluyor. Yetkililer, herhangi bir nedenle hasarlı binalara mal satın almak için bile girilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor.

Cumhuriyet tarihimizin bu en büyük felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz.

Yazar: Necdet Erginsoy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu