Haber

İngiltere Kilisesi piskoposları eşcinsel evlilikleri reddediyor

İngiltere Kilisesi piskoposları eşcinsel çiftlerin kilisede evlendirilmesine karşı olduklarını açıkladılar.

İngiltere Kilisesi piskoposları, önümüzdeki ay “Genel Sinod” olarak adlandırılan kilise ulusal meclisine sunulacak bir teklifte, eşcinsel çiftlerin kilisede evlenmesine itiraz ettiler.

Öte yandan teklifte, birliktelikleri resmi olarak onaylanan eşcinsel çiftlerin kilisenin sunduğu dini hizmetlerden yararlanabilecekleri ve evliliklerinin kilisede kutsanmasına izin verileceği belirtildi.

Öte yandan İngiltere Kilisesi’nin evliliğin kadın-erkek birlikteliğinden ibaret olduğuna ilişkin görüşünün değişmediği vurgulandı.

Kilisenin eşcinsellik konusundaki duruşuyla ilgili 5 yıllık tartışmanın ardından teklifin, dini ve idari sorunların çözümü için 6-9 Şubat’ta toplanan Genel Sinod’a sunulması bekleniyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Anglikan Kilisesi ruhani lideri Canterbury Başpiskoposu Justin Welby’ye göre bu öneri yeni tartışmaları beraberinde getirecek.

Başpiskopos Welby, kilisenin eşcinsel çiftlere yönelik hareketinin din adamlarının bazı çevrelerinde “çok ileri”, bazılarında ise “yetersiz” olarak görüleceğini söyledi.

Bunun İngiltere Kilisesi içinde cinsellik, evlilik ve çıkarlar konusunda farklı görüşlerin varlığına işaret ettiğini belirten Welby, bu üslup konularının kilise hayatı içerisinde ele alınmasından memnun olduğunu dile getirdi.

İngiltere ve Galler’de eşcinsel evlilik 2013 yılında yasal hale geldi, ancak İngiltere Kilisesi konuyla ilgili tutumunu değiştirmedi.

İngiltere Kilisesi, 2017 yılında “Aşk ve İnanç İçinde Yaşamak” adlı bir istişare dönemi başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu