Haber

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari: Sonraki aşamaya hazırız, talimat bekliyoruz

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, ‘ordunun savaşın bir sonraki aşamasına hazır olduğunu ve siyasi talimatları beklediğini’ söyledi. İsrail’in ABD’nin Ortadoğu’daki ‘deneyiminden’ ders aldığını belirten Hagari, “Ancak bizim savaşımız kendi topraklarımızda yaşanıyor. Binlerce kilometre uzakta değil.”

Hagari, Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerde Mısır’ın kilit rol oynadığını ve bunun İsrail açısından bir öncelik olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz saatlerde olası kara operasyonuna ilişkin açıklama yapan Hagari, operasyonun ‘stratejik ve taktik nedenlerden dolayı ertelendiğini’ açıklamıştı.

‘NETANYAHU İLE ORDU ARASINDA İNANÇ KRİZİ’ İDDİASI

İsrail basınında son dönemde yer alan haberlerde Başbakan Binyamin Netanyahu ile ordu arasında “güven krizi” yaşandığı belirtildi. Yediot Ahronot gazetesi, İsrailli siyasi ve askeri yetkililere dayandırdığı haberinde, Gazze’ye kara operasyonu yaklaştıkça Hamas’ın elinde bulunan İsrailli esirler konusunda bir çıkmazla karşı karşıya olduğumuzu ve “hükümetin bu konuda anlaşmaya varmakta zorlandığını” yazdı. temel konular.” Haberde ayrıca, ‘Kara operasyonunun zamanlaması konusundaki tartışmanın yanı sıra, Netanyahu ile İsrail ordusu arasında güven krizinin ortaya çıktığına’ dikkat çekilerek, bu krizin ‘İsrail’e verdiği büyük zararın yanı sıra başka bir zarara da yol açtığı’ belirtildi. 7 Ekim’de.

Öte yandan Haaretz gazetesi, Netanyahu’nun Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırıların sorumluluğunu orduya yüklemek için harekete geçtiğini iddia etti. Gazeteye konuşan savunma kaynakları, Netanyahu’nun ‘ordu aleyhine delil topladığını’ belirtti. (DIŞ HABER)

candirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu