Ekonomi

Lyft hisseleri maliyet kesintileri ve 2024 nakit akışı görünümüyle yükseldi

Lyft Inc. (NASDAQ:LYFT) hisseleri Çarşamba günü değerli bir hisse fiyatı artışı yaşadı ve açılış zili öncesinde %21’in üzerine çıktı. Araç çağırma şirketinin, maliyetlerin azalması sayesinde 2024 yılında beklenen pozitif serbest nakit akışını duyurması yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu iyimser finansal görünüm, piyasa beklentilerinin üzerinde bir çeyreklik kâr elde edilmesini sağladı.

Ancak şirketin hisse fiyatındaki ilk artış kısmen kazanç tablosunda bildirilen değerli marj ölçüsündeki hatadan kaynaklandı. Bu kusur, Lyft’in Mali İşler Direktörü Erin Brewer’ın analistlerle yaptığı bir konferans görüşmesi sırasında konuyu açıklığa kavuşturmasından önce hisse değerinde %67’lik kesintili bir artışa yol açtı. Cambridge Üniversitesi Şirketler Hukuku ve Yönetişim Profesörü Bobby Reddy, bilerek veya yanıltma niyetiyle yapıldığı gösterilmedikçe, yanlış beyanın menkul kıymetler düzenlemeleri kapsamında sorumluluk doğurmasının muhtemel olmadığını söyledi.

Analistler, hisse fiyatlarındaki keskin artışın hedge fonlarının açığa satışlarından da kaynaklanabileceğini öne sürdü. Ortex’ten elde edilen veriler, 12 Şubat itibarıyla Lyft’in toplam 566,1 milyon dolarlık açığı olduğunu ortaya çıkardı; bu, halka açık hisselerinin %13,1’ini temsil ediyor.

İlk çalkantıya rağmen Lyft’in 14,70 dolarlık hisse fiyatı, piyasa öncesi kazançların devam etmesi halinde şirketin piyasa değerini yaklaşık 1 milyar dolar artırma yolunda ilerlediğini gösterdi.

Lyft, bir yıldan kısa bir süre önce göreve gelen CEO David Risher’ın liderliğinde agresif bir yeniden yapılanma çabasına girişti. Bu çabalar, şirketin 2022’de karşılaştığı %28’lik gider artışıyla tam bir tezat oluşturarak geçen yıl toplam maliyetlerde %12’lik bir düşüşe yol açtı. Hargreaves Lansdown’un para birimi ve piyasalar direktörü Susannah Streeter, Risher’in şirket üzerindeki önemli etkisinin altını çizerek şunları kaydetti: pazar payını korurken maliyetleri düşürmedeki başarısı.

Ana rakibiyle karşılaştırıldığında Lyft, 12 aylık ileriye dönük kazanç tahminlerinin 20,27 katı seviyesinde işlem görürken, Uber Technologies Inc. (NYSE:UBER) 49,75 katı seviyesinde işlem görüyor. Uber’in hisseleri de yüzde 2’den fazla artış göstererek yükselişe geçti.

Lyft’in beklenen olumlu serbest nakit akışı ve etkili maliyet yönetimi haberleri yatırımcıların güvenini artırdı ve şirketin hisse senedi fiyatlarına da yansıdı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

koprubasi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu