Ekonomi

Malatya Bakırcılar Çarşısı’nda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler

Malatya kent merkezinde incelemelerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, devam eden çalışmaların ada ada yürütüldüğünü belirterek, “Bakırcılar Çarşısı’na özel bodrum artı bir kat yapılırken, 7 dönümlük alan da inşa edilecek. 293 mağaza ve 185 araçlık kapalı otoparkla inşa edilecek.”

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depreminde büyük yıkıma uğrayan Malatya kent merkezinde incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerde esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen Ölmeztoprak, “Deprem sürecinde şehrin kalkınması için büyük çabalar sarf edildi. Depremde ve sonrasında işyerleri yıkılan ve ağır hasar gören esnafımız dahil tüm Malatya esnafı Büyük bir birlik içinde hareket ederek hemşehrilerimize yardımcı olduk.” Daha önce de belirttiğim gibi esnafımız bu şehrin can damarıdır ve biliyoruz ki esnafımız gelişirse şehrimiz ayağa kalkacaktır. Bu anlamda şu anda bulunduğumuz alanda yapılan çalışmalar sadece esnafımız için değil şehrimiz için de büyük önem taşıyor. Sahada bu çalışmaları her zaman yakından takip etmeye çalışıyoruz ve Allah’a şükürler olsun ki, “İlerleme olduğunu açıkça görüyoruz” dedi.

“7 dönüm alan üzerine 293 dükkan ve 185 araçlık kapalı otoparktan oluşan proje yapılacak.”

Yerinde dönüşümle şehrin ruhunun korunduğunu vurgulayan Ölmeztoprak, mevcut durum ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ölmeztoprak, Bakırcılar Çarşısı dışında 90 bin metreküplük alanda yıkım ve moloz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini, çarşı merkezi için ise zemin güçlendirme ve Fore Kazık çalışmalarına başlandığını belirterek, “Bodrum katı tamamlanırken artı Bakırcılar Çarşısı’na özel kat yapılıyor, 7 dönümlük alanda 293 dükkan ve 185 araç bulunuyor.Otopark projesi de yapılacak.Ayrıca bölge ada bazında çalışmalar yapılıyor.Bu sayede, Hak kayıplarının önüne geçilecek ve hak sahipleri kendi bölgelerinde iş yeri ve konut sahibi olacak.Bu sürecin tamamlanmasının ardından Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ringin ön cephesinde kalan 5 adada temel kazısı gerçekleştirecek. Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yol üzerinde “Güçlendirme amacıyla ortalama 23 metre uzunluğunda ve en az 1,5 metre sağlam temele ankrajlı soket ve fore kazık çalışması yapılacak. Bu çalışmayla birlikte ticari alanların inşaat çalışmaları da başlayacak.”

“Yapılan çalışma Çarşı Merkezinin tamamını kapsayacak”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmaların çarşının tamamını kapsadığını kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, “Bugün tarihi dokusuyla, kültürüyle Malatya ekonomisinin kalbi olan çarşı merkezimizde devam eden çalışmaları inceledik. ve mimari. Gördüğüm eserler aslında sadece Bakırcılar Çarşımızı kapsamıyor, bu eserler çarşının tamamını kapsıyor.” Burada da görüldüğü gibi merkezimiz için hızla devam edecek. Emlak Konut bölgesel olarak çalışmalarına ve projelerine hızla devam ediyor. İnşallah Malatya merkez ve tüm ilçelerinde bu çalışmalar aynı hızla devam edecek. 6 Şubat depremi sırasında ve sonrasında birlik ve beraberlik gösterdiler. “Tüm esnaflarımıza ilk andan itibaren emekleri ve hemşerilerimiz için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, hayırlı ve bereketli kazançlar diliyoruz” dedi. -MALATYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu