Teknoloji

Mercedes-Benz Artık Bayilerde Araç Satmayacak

Almanya merkezli otomotiv devi mercedes-benz Türkiye’de bir ilk olan -Togg hariç- yeni bir dönem başlattı. Marka artık bayilerinden otomobil satışını durdurdu. Bunun yerine Mercedes-Benz, web sitesi üzerinden araç satışı yapacak. Yani Amazon, Hepsiburada ya da Trendyol gibi kanallardan ürün almak gibi. Yeni araba satın alınacaktır Bunun tüketiciler için de bazı avantajları olacaktır. Gelin Mercedes-Benz’in yeni satış yöntemini yakından inceleyelim.

Mercedes-Benz’in ” Ajans Modeli Adını “” koyduğu ve bir süredir çeşitli ülkelerde uygulamaya konulan satış sistemi, bayilik işlevini ortadan kaldırıyor. Vatandaş artık bir Mercedes-Benz almak isterse, firmanın internet sitesini kullanarak araçlarla ilgili tüm detaylara ulaşabilecek. nerede isterse teslimat yapılacaktır. İşte burada bayiler devreye girecek. Mercedes-Benz bayileri artık sadece araç teslimatları ve servis süreçleri ile ilgilenecek.

Online satış sisteminin iki büyük avantajı var: Türkiye’nin her yerinde aynı fiyat olacak ve karaborsa engellenecek!

Mercedes-Benz’in yeni satış sistemi tüketiciler için değerli avantajlar sağlayacak. Bu avantajlardan ilki, sabit fiyat sunulacak. Yani bayiden bayiye fiyat değişikliği diye bir şey olmayacak. Bizim için en önemli olan diğer bir avantaj da kara borsanın kaçınılacaktır. İnternetten hisse senedi sayısını görecek olan vatandaş, ” eğer bir araba bulamazsam“Merak etmeyecek. Parayı ödeyen yeni Mercedes-Benz’in sahibi olacak.

Satış süreci Mercedes-Benz Türkiye tarafından yürütülecek

Yeni Mercedes-Benz’lerin satış süreci artık şirketin sorumluluğunda değil. kendi kendine devam edecek. Vatandaşlar satış sözleşmesi gibi işlemleri internet üzerinden yürütecek. Mercedes-Benz bayileri sadece plaka ve tescil işlemlerine aracılık edecek. Vatandaş araçla ilgili işlemleri tamamladıktan sonra hangi şehirden Almak isterse oradan alır. Ajans seçimi, satın alma anında tüketici tarafından yapılacaktır.

Otomotiv dünyasında online satış Türkiye’de ilk kez gerçekleşmiyor. Geçmişte pejo Özellikle (408 için) birkaç marka daha online satış sistemini devreye soktu. Ancak bunlar genellikle tek bir model üzerindeydi. Mercedes-Benz’in farkı, tüm satışların çevrimiçi yapılmasıdır. ilk olacak . Mercedes-Benz’in açıklamasına göre Agency Modeli, 15 Mayıs prestijiyle dileyen herkes tarafından kullanılabiliyor.

haberarakli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu