Teknoloji

Nintendo Switch, Kuzey Amerika’da PS5’i geçti

2023 yılının gelmesiyle birlikte istatistik firmaları harekete geçti ve 2022 yılına dair değerli bilgiler paylaşmaya başladı. Oyun bölümünün değerli modüllerinden biri olan Nintendo Switch, yılın en çok satan konsolu olmayı başardı.

NPD Group tarafından açıklanan bilgilere göre Nintendo Switch, yılın en çok satan konsolu oldu. 2022’nin bitmesiyle birlikte değerli istatistikler sunuldu. Bunlardan biri de NPD Group’tan geldi ve şirketin paylaştığı bilgilere göre Nintendo Switch, PS5’i geçerek Kuzey Amerika’da en çok satan konsol oldu.

Playstation 5 kazandı

NPD Group’tan Mat Piscatella’nın paylaştığı bilgilere göre Nintendo Switch, Kuzey Amerika’da yılın en çok satan konsolu oldu. Playstation 5 ise yüksek fiyatı nedeniyle yılın en çok ödenen konsolu oldu. Playstation 5 her ne kadar sağlam bir deneyim sunsa da Nintendo Switch’in bir yıldır devam eden stok sorunları nedeniyle birincilikte değerli bir etkisi oldu. Sony, stok sorununu çözmek için elinden geleni yaptı ve Ekim ve Kasım 2022’de en çok satan konsol olmayı başardı ancak Aralık ayında birinciliği Nintendo Switch’e kaptırdı.

Aynı zamanda NPD Group’un aktardığı bilgilere göre 2022’de oyun bölümünde harcanan para 56,6 milyon dolara geriledi ancak konsol satışlarında istikrarlı bir ilerleme yaşandı. Genel olarak oyun bölümü için aranan paranın azalması 2022 yılında AAA oyun sayısının azalmasıdır.

2023, oyun bölümü için değerli bir yıl olacak

2023 yılı oyun bölümü için oldukça heyecanlı bir yıl olacak gibi görünüyor. PS5 oyun konsollarındaki stok sorununun çözülmesiyle birleştiğinde The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Starfield ve Spider-Man 2 gibi oyunların piyasaya sürülmesi ve Nintendo’nun yeni bir konsolu tanıtma olasılığı, üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. oyun dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu