Ekonomi

Rekabet Kurulu Trendyol’a idari para cezası verdi

Rekabet Kurulu, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ’ye (Trendyol) çevrimiçi pazaryerindeki uygulamalarıyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası verilmesine karar verdi.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu teşebbüsün çevrimiçi pazaryerindeki uygulamalarıyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediğini belirlemek için yürütülen soruşturma tamamlandı.

Buna göre, dosyanın Rekabet Kurulu’nca görüşülmesi sonucunda, söz konusu teşebbüse, kendi perakende faaliyetine müdahale ederek haksız menfaat sağladığı değerlendirilerek 61 milyon 342 bin 847,73 lira idari para cezası verilmesine oybirliğiyle karar verildi. algoritması ile ve pazaryerinde satış yapan üçüncü kişi satıcıların verilerini kullanarak, bu eylemlerin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığını ve ilgili Kanun’u ihlal ettiğini.

Kararda, kuruluşun kendi pazar yeri üzerinden yürüttüğü perakende faaliyetinin private label (Private Label) ürünlerine, rakiplerine göre avantaj sağlayacak algoritmalar ve kodlamalar yoluyla yapılan müdahalelerden de kaçınılması gerektiğine hükmedildi.

Öte yandan, ilgili teşebbüsün pazar yeri faaliyetinden elde ettiği ve ürettiği/türettiği her türlü verinin perakende faaliyetine ait özel markalı işler için kullanılmasından kaçınılmasına ve gerekli teknik, idari ve organizasyonel tüm önlemlerin alınmasına karar verilmiştir. bunu sağlamaya yönelik tedbirler.

caybasiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu