Haber

Rizeli kadınlardan depremzedelere ‘8 Mart’ kermes desteği

RİZE’de, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve kooperatif kadın üyeleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle depremzede aileleri için kermes düzenlendi. Kadınlar, geliri depremzedelere bağışlanacak olan el yapımı yöresel lezzetleri satışa sundu.

Rize’de İl Kadın Meclisi ve kooperatif kadın üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında depremzede ailelere gelirlerini bağışlamak için kermes düzenledi. Kadınlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurdukları stantlarda ‘El Ele, Tek Yürek’ sloganıyla evlerinde hazırladıkları lezzetleri sundu. Karalahana sarması, Laz böreği, ev yapımı baklava satışta. Kent merkezinin yanı sıra Güneysu ve İkizdere ilçelerinde düzenlenen çarşıdan elde edilecek gelirin depremzedelere gönderileceği belirtildi.

“DEPREM MAĞDURLARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ” Çarşısını ziyaret eden Rize Valisi Kemal Ceber, “Bugün Dünya Kadınlar Günü. Öncelikle tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Böylesi bir günde anlamlı bir kermes düzenlendi.” Bu etkinliğin gelirinin de afetzedelere ve depremzedelere hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Rize olarak dünyaca ünlü Rize halkının sıcakkanlılığı, samimiyeti, dürüstlüğü ve paylaşım gücü ile afetzedelerimizle her zaman bir araya geliyoruz. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Bugün farkındalık ve belli objelere dikkat çekme günü. Bazen bir işe katılıp katılmamak çok değerlidir. Gönderdiğiniz boyut çok önemli değil. Kendi el emekleri ile yaptıkları bu yiyecekleri tekrar Rizeli vatandaşlarımıza hediye ederek elde ettikleri sembolik paraları tekrar Rizeli vatandaşlarımıza göndermeleri çok kıymetli ve çok kutsaldır. Böyle değerli bir günde böyle bir etkinliğin olması çok değerli” dedi.

Kent Kadın Meclisi Başkanı Güler Topuk, “Tüm depremzedelerimizin yüreğine bir damla su serpmek için bu kermesi düzenledik. Halkımızla el ele gönül birliği olduk.”

gulyalihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu