Yaşam

Sinemalarda Bu Hafta: ‘Zindanlar ve Ejderhalar’dan ‘Mitat’a ‘John Wick 4’ü Tahttan indiren 8 Film

Sinema salonları yine sinemaseverler için kaliteli sinemalara ev sahipliği yapıyor. Önceki hafta açılış rekoru kıran ve ‘John Wick 4’ü tahttan indiren ‘Dungeons and Dragons: Honor Between Thieves’in de aralarında bulunduğu sekiz film, ilk gösteriminde 38,5 milyon dolar hasılatla 7 Nisan haftasında vizyona girecek. ABD’de.

Detayları merak ediyorsanız sizi içeriğe ışınlıyoruz:

1. Gizemli Ada Mençuna’ya

Özet: Dijital oyunlar tasarlayan bir genç olan Doruk Atasoy, oyunları bağımlılık yaptığı için son dönemde önemli eleştirilere maruz kalıyor. Ardından çocukların oynayarak öğrenebileceğini kanıtlamak isteyen Atasoy, on çocukla bu şekilde bir oyun geliştirmek için çalışmaya karar verir. Peki çocuklar sanal dünyada hayatta kalabildikleri gibi gerçek dünyada da hayatta kalabilecekler mi?

Müdür:Bora Onur

Oyuncular:Şahin Irmak, Sinan Çalışkanoğlu, Ünal Yeter

2. Rahha

Özet: Karısını çok seven ve bunu kimseyle paylaşmak istemeyen bir kral, karısının ölümünden sonra kimseyle evlenmemesi için bir cinle anlaşma yapar. Buna göre kral öldüğünde cin karısını öldürecek ve hükümdarın söz verdiği bilezik onun olacaktır. Ancak cin bu anlaşmaya uymaz ve kraliçeyi şatosuna hapseder. Peki kraliçe buradan çıkabilecek mi?

Müdür:İlker Çavga

Oyuncular:Günce Ateş, İlhan Karamanoğulları, Ulukan Ağdaş

3. Gasp

Özet: Sema ve Mustafa üç çocuklu bir ailedir. Bir gün kocasının kendisini aldattığından şüphelenen Sema, bir sihirbaza giderek kocasına büyü yaptırır. Ancak büyücünün ölümüyle meskeni iblislere kalır. Mustafa, çocukları rahatsız eden ve Sema’nın peşini bırakmayan iblislerden kurtulmak için bir öğretmenden yardım ister. Ancak işler beklendiği gibi gitmez.

Müdür:Mohsen Rabiei

Oyuncular:Nergis Odzak, Sercan Boztepe, Beyzanur Önispir

4. Simülasyon

Özet: Kocasını kaybeden ve bu acıyla baş edemeyen Faye, çareyi kocasının android simülasyonunda bulacağına inanmaktadır. Örneğin SIM ve diğer yapay zeka denilen bu simülasyonun tek amacı özgürlüklere ulaşmaktır. İnsanlar için tehlikeli planlar içeren bu programları engellemekle görevlendirilen Ajan Kessler, kendisini amansız bir maceranın ortasında bulur.

Müdür:Nisan Mullen

Oyuncular:Robbie Amell, Jordana Brewster, Simu Liu

5. Hayalet Suikastçı (Suikastçı)

Özet: Ölümcül görevlerin yürütüldüğü özel bir askeri operasyonda işler ters gider. Gruptaki casuslardan biri alışılmadık bir şekilde ölür. Eski bir seçkin asker, suçluyu adalete teslim etmek için programa gizlice girer.

Müdür:jesse atlas

Oyuncular:Bruce Willis, Nomzamo Mbatha, Dominic Purcell

6. Ürün 24

Özet: Aralarında Muhabbet’in de bulunduğu bir grup insan, her türlü adaletsizliğin işlendiği, çalışanların mobbing ve tacize maruz kaldığı Moskova’da bir bakkalda çalışmaktadır. Bakkal sahibi bu da yetmezmiş gibi Muhabbet’in yeni doğan oğlunu elinden alır. Kendisini ve başkalarını kurtaran ve özgürlüğüne kavuşan Muhabbet, artık çocuğunu almak için mücadele edecektir.

Müdür:Michael Borodin

Oyuncular:Zukhara Sanzysbay, Lyudmila Vasilieva, Tolibjon Suleymanov

7. Efsane

Özet: Doğu Yücel’in ‘Bu Mitat Karaman Kimdir?’ Romanından uyarlanan film, sıradan bir hayatı olan Mitat’ın gece yarısı çalan zille hayatı değişmesini konu alıyor.

Müdür:Süleyman Arda Emince

Oyuncular:Kadir Doğulu, Sinan Albayrak, Dilek Özgür

8. Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur (Dungeons & Dragons: Hırsızlar Arasında Onur)

Özet: ABD’de gişe rekorları kıran John Wick 4’ü tahttan indiren Dungeons and Dragons, bir rol yapma oyunundan uyarlandı. Fantastik unsurlarla bezenmiş bu macera sinemasında, kayıp bir emanetin peşindeki maceracı bir grubun maceraları anlatılıyor.

Yönetmenler:Jonathan Goldstein (XII), John Francis Daley

Oyuncular:Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page

haber-bornova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu