Haber

Tenis Federasyonu’ndan Kayseri’ye ziyaret

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, işadamı Kemal Şahin ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Önder Büyükkılıç, “Kayseri her zaman sanayisiyle, ticaretiyle, sucuğuyla, pastırmasıyla, mantısıyla anılmıştır. Katıldığınızda işin aslının hiç de öyle olmadığını görüyorsunuz. Kayseri, ACES Avrupa tarafından Avrupa Spor Şehri unvanını aldı. Burayı kalıcı, daha kalkınmacı ve bir başkent haline getirmek için çaba göstermemiz gerekiyor” dedi.

Başkan Büyükkılıç, hem spor çeşitliliği hem de altyapı açısından çok güçlü bir konumda olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erciyes Kayak Merkezimiz kış aylarında ön plana çıkarken kayak pistlerimizin sayısı da artıyor. otellerin ve yatırımcıların otellerin yaz aylarında açık tutulması konusunda teşvik edici yaklaşımı da bizi mutlu ediyor.” Hem spor alanını çeşitlendirmek hem de kamp olanaklarını daha da artırmak için çalışmalarımız ve projelerimiz var. Kayseri, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile futbol kulüplerinin tercih ettiği şehir olacak. Ulaşım kolaylığı bağlamında yeni tamamlanan havalimanı terminal binasının hayata geçirilmesi şehrimize yakışıyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. “Kayserimiz gastronomi alanında iyi bir noktada, bunun bilincindeyiz, bunu ön plana çıkaracak projelerimiz var.”

Tenis ve golfle ilgili çalışmaların bulunduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, “Sayın Bakanımızla iş birliği yaparak şehrimizi sadece tenisle değil golfle de tanıştırmak için çalışıyoruz. Sizlerle işbirliği içinde elimizden geleni yapacağız ve gerçekleştireceğiz. Hem açık hem de kapalı tenis sahalarıyla birlikte Kayseri’yi daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. “Bundan hiç şüphemiz yok” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye’de sporun özellikle son 10-15 yılda çok değerli hale geldiğini, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her il ve ilçede spor odaklı proje yatırımları yaptığını belirtti. Durmuş, fırsat verilirse her ilin başarılı olabileceğini anlattığı konuşmasında, sporun tabana yayılması gerektiğini, bu noktada yerel yönetimlerin her şeyden değerli olduğunu söyledi.

Başkan Durmuş, “Bugün huzurunuzda bulunmanın şans ve onurunu spora borçluyuz” diyerek, tenisin getirdiği dili kullanarak ulusal ve uluslararası turnuvalar yaparak dünyada en fazla uluslararası turnuva düzenleyen ülke haline geldiklerini vurguladı. birlikte sevgi ve saygı. Son olarak Durmuş, her geçen gün yeni bir rekor kırarak çıtayı atladıklarını, dünyanın en güzel coğrafyasına, dünyanın en yetenekli insanlarına, gençlerine ve sporcularına sahip olan Türkiye’de, “Bugün bugün” dedi. Projelerimizi sizlerin huzuruna sunmak için buradayız. “Destekleriniz bizim için her şeyden önemli” diyerek sözlerini tamamladı.

Yatırımcı iş adamı Kemal Şahin, Başkan Büyükkılıç’ın çok dinamik bir belediye başkanı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Aslında doğudan Antalya’ya kampa gelen çok insan var. Çocuklar Güneydoğu’dan geliyor. Büyük iller var, güçlü iller var. Tenisi çok hızlı bir şekilde geliştirip yaygınlaştıracağız ve Önderliğimizin vizyonuna uygun bir yer haline geleceğiz. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz, bu tür konularda hep birlikte büyürsek bunu Antalya’daki liderimizle birlikte yaptık. Şu anda 700 kişi var. Antalya’da ilk önce 25 kortumuz vardı, bunu 60-70’e çıkardık. Daha fazlasını yapacağız. Çocuklar dünyanın her yerinden geliyor, Türklerle karışıyor, Türkiye’yi ve Antalya’yı tanıyor. O da çok hoş. Bunu Kayseri’ye getirmek ve birlikte yapmak için buradayız. Umarım sizlerin de yardımıyla çok dinamik arkadaşlarımız olur. Siz de çok dinamik bir belediye başkanısınız, inşallah Antalya’da yaptıklarımızı burada da hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu