Haber

10 ilde ‘FETÖ’ operasyonu: 32 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı yürütülen ‘FETÖ’ operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“10 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı yürütülen ‘JİP-4’ operasyonlarında 12 şüpheli yakalandı. Milli İrademizi darbelemeye kalkışan FETÖ’cülere karşı Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 10 ilde FETÖ’ye yönelik yürütülen “JIP-4” Operasyonlarında:

– Gözaltına alınmamak veya tutuklanmamak için örgüte yardım eden kişiler adına ev kiraladıkları, bu nedenle de gruplar halinde bu “Gaybubet evleri”nde kaldıkları tespit edilen 2 ev sahibi ve 4 şüpheli FETÖ üyesi. Açığa çıkacak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda yakalandı.

– Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Ordu’nun da aralarında bulunduğu 9 ilde düzenlenen operasyonlarda, örgütün sözde “Askeri Gizli Yapılanması” bünyesinde faaliyet gösteren ve ankesörlü telefonla haberleştiği tespit edilen 11 şüpheli yakalandı. , Balıkesir, Tokat ve Afyonkarahisar, merkezli olarak Konya’da bulunmaktadır.

– Örgütün sözde “GATA Yapılanması” bünyesinde faaliyet gösterdikleri belirlenen Ankara ve Bursa’da yürütülen operasyonlarda 4 şüpheli yakalandı.

– Balıkesir’de örgüt bünyesinde çeşitli meslek gruplarında faaliyet gösteren ve Bank Asya’da hesap artırım kaydı bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

– Aydın’da düzenlenen operasyonda örgüt içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 1 şüpheli yakalandı.

– Ayrıca “Silahlı Terör Örgütüne (FETÖ) Üye Olmak” suçundan hakkında yakalama kararı bulunan kişileri yakalamak amacıyla Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonlarda toplam 5 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda çok miktarda döviz, altın ve Türk Lirası, silah ile çok miktarda dijital malzeme ve organizasyonel doküman ele geçirildi. Operasyonları yürüten Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz Milletimizin duası ve desteğiyle terör örgütlerinin ve işbirlikçilerinin nefesini keseceğiz.” HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu