Yaşam

2023’ün İlk Sergisi Zaman ve Yolculuk Üzerine…

Zaman Aşktır; A World Travel Stage 6 Ocak’ta Açılıyor…

Aralarında Ömer Uluç, Cihat Burak, Seçkin Pirim, Erdağ Aksel, Esra Gülmen, Charles Fréger, :mentalKLINIK, Mahmut Celayir, Cengiz Tekin’in de bulunduğu 36 sanatçı ve oluşum, 2023’ü zaman ve yolculuk üzerine düşündürdü. Zaman Aşktır; Bir Dünya Gezisi Sahnesi ile selamlıyor. Ortaköy Kethüda Hamamı’nda 6 Ocak 2023’te kapılarını açacak olan çağdaş sanat standı; müzik, ses, tiyatro ve dansı tek sahnede buluşturacak.

Horoz Lojistik’in 80. Yıldönümü münasebetiyle, Sanatatak kurucusu ve eleştirmeni Ayşegül Sönmez’in küratörlüğünde. Zaman SEVGİDİR; Bir Dünya Gezisi SahnesiZamanın ve seyahatin en hassas kavramlarını sanatçıların gözünden sorgularken, ziyaretçilerinin de kendi zamanlarını keşfetmeleri için bir platform oluşturacaktır.

Açılış performansını Suzan Batu’nun gerçekleştireceği sahnenin halka açık programında; Yunus Belgin Quartet, Cem Catik Band, Gazelles Dans Polka’nın solo konserleri; Tiyatro sanatçısı Cengiz Korucu’nun Doğa Ünyaylar’la hazırladığı Cihat Burak ve Antonio Cosentino’nun öyküleri performansı, Ukraynalı sanat tarihçisi Margarita Kurneva’nın konstrüktivist Narkomfin binası üzerine okuması ve katılımcı sanatçılarla Zamane Sohbetleri.

Ayşegül Sönmez Vakit AŞKTIR; Bir Dünya Gezisi Sahnesini şöyle anlatır; “Bir Dünya Gezisi sahnesi, bireysel ve yeni bir dünya yolculuğunun olanaklarını araştırır. Yeni bir dünya gezisi fikri bir “park” yaratmak ister. Hem gezegenimiz hem de sanatı ölçülemez, hesaplanamaz, aktarılamaz birçok duygunun yeridir. fikirlerin amaçsız, kötü/yetersiz, dost/düşman, yırtıcı/uygar ayrımının olmadığı gezilebilir bir park olarak tanımlıyor. sabit bir noktaya ulaşın.

büyüyor. Sanatçıları ve siz izleyicileri zaman ve kelimeler üzerinde düşünmeye teşvik eder. Bu standın kendisi bir seyahat hediyesidir. Çağrışımlarınızı harekete geçirdiğiniz gerçek bir yolculuk, onlar sizin pusulanız ve rehberinizdir.”

Zamanın ruhunu yakalamak yerine, zamanın ruhuna dikkat çekecektir. Zaman SEVGİDİR; Bir Dünya Gezisi Sahnesi ; 29 Ocak 2023 Pazar gününe kadar ziyaret edilebilir.

 

ZAMAN AŞKTIR Bir Dünya Gezisi Sahnesi

Katılan Sanatçılar

suzan batu

Mahmut Celayır

mehmet ali boran

Gül Bolu

Silvia Bener

Fırat Gürgen

Deniz Uster

Erdağ Aksel

:mentalKLINIK

Ali Borovalı

Metehan Özcan

Yunus Belgin Dörtlüsü

Serkant Hekimci

Cem Yardımcısı

Cem Çatık

Cihat Burak

Emel Erdem

Esra Gülmen

Ömer Uluç

Murat Tosyalı

Cengiz Korucu

Charles Freger

Nature Unyaylar

Burak Ayazoğlu

Cengiz Tekin

Seçkin Pirim

Şevket Sönmez

Hakan sorar

Pınar Marul

Tayfun Pekdemir

Ahmet Rüstem Ekici

Antonio Cosentino

canlı umut

Tutku BulutBeyaz

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu