Haber

Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinli toprağa verildi

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçleri tarafından öldürülen 45 yaşındaki Ahmed Abdulcelil Kahle, son yolculuğuna uğurlandı.

Kahle için yüzlerce Filistinlinin katıldığı Ramallah’ın Ramun kasabasında cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninin ardından Kahle’nin tabutunu tekbirlerle taşıyan Filistinliler, “Kanımızla, canımızla hizmetinizdeyiz ey Şehit” sloganları attı.

İsrail askerleri tarafından Ramun’da düzenlenen cenaze ve defin töreninde Kahle’nin yakınları ve yakınları İsrail askerleri tarafından “şehit edilen” Filistinliyi uğurladı.

Filistin Yönetimi ve Filistinli gruplar tepki gösterdi

Filistin Başbakanı Muhammed Ştiyya, Filistin Başbakanlık Ofisi’nden yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler’e “Filistinlilere uluslararası koruma sağlamaya” çağrıda bulundu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, “İsrail güçleri tarafından infazı en güçlü şekilde kınıyoruz” dedi. şekli tepki gösterdi.

Hamas ise “Batı Şeria’da Filistinlileri infaz eden İsrail askerlerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını” talep etti.

Açıklamada, “İsrail, aracından indirdiği bir Filistinliyi oğlunun gözü önünde infaz ederek vahşice katletti. Bu, Siyonist terör ve şiddetin tehlikeli bir tırmanışıdır.” terimler yer aldı.

İslami Cihat Hareketi, “İsrail askerleri tarafından dünyanın gözü önünde bir Filistinlinin infaz edildiğini” belirterek, “Mücahitlerimiz bu faşist saldırı ve 13 insanımızın katledilmesi karşısında uzun süre sessiz kalmayacaktır. 2 hafta içinde.” uyardı.

Ne oldu?

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, Ramallah’ın kuzeyindeki Silvad kasabası yakınlarında işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin “şehit olduğu” belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan haberde, “Silvad ilçesinin batı girişinde İsrail askerleri tarafından gerçek mermilerle yaralanan 45 yaşındaki Filistinli, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. .”

İsrail’in Channel 12 televizyonu ise “bıçaklı saldırı girişiminde bulunan bir Filistinlinin İsrail ordusunda herhangi bir can kaybına yol açmadan etkisiz hale getirildiğini” kaydetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2023’ün başından bu yana İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinli sayısı 3’ü çocuk 13’e ulaştı.

ipekyolu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu