Ekonomi

Kornişon üreticilerinde hasat sevinci

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte tarlalardan salatalık toplayan emektar kadınları ziyaret etti. Kornişon Salatalığının üretildiği alanda açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın çalışmaları ile Sındırgı Salatalığının “Sındırgı Salatalık” adıyla coğrafi işaret aldığını duyurdu.

3 BİNDEN FAZLA AİLENİN EKMEK KAPILARI
Önder Yılmaz, ‘Su hayat demektir, bereket bunun göstergesidir’ diyerek Sındırgı Mahallesi’nde üretimin arttığına dikkat çekti. Geçmiş yıllarda burada daha çok tütün yetiştirilirdi. AK Parti Hükümeti döneminde 188 adet gölet ve baraj yapılarak bölge halkının kaderi değişti. 21 bin hektar alana ekilen 8 tona yakın Kornişon Salatalık şimdi katma değeri çok yüksek bir esere dönüştü. 3 binden fazla aile Kornişon Hıyar üretiminden geçimini sağlıyor. Sofralarda yenen turşular Sindırgılı hanımlarımızın ellerinde yetiştirilmektedir. Hanımlarımız her sabah sabah tarlalara gelip topluyorlar. Bu sanat eseri her zaman alıcı için hazırdır. Coğrafi işaretimizi de ‘Sındırgı Kornişon Hıyar’ olarak aldık. Allah çiftçilerimizin emeklerini boşa çıkarmasın.” söz konusu.

SULANDIĞI GİBİ MERHAMET RUHU
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a da bölgedeki üretime verdiği destekten dolayı teşekkür eden Lider Yılmaz, başta Başkan Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

haber-gunyuzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu