Ekonomi

Centessa umut verici hemofili tedavisi verilerini bildirdi

BOSTON & LONDRA – Centessa Pharmaceuticals plc (NASDAQ:CNTA) bugün hemofili tedavisi adayı SerpinPC üzerinde devam eden Faz 2a çalışmasından yeni verilerin elde edildiğini duyurdu. Ek 52 haftalık sürekli tedaviyi içeren bulgular, Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Avrupa Hemofili ve Müttefik Bozukluklar Birliği’nin (EAHAD) 17. Yıllık Kongresi’nde açıklandı.

Subkutan olarak uygulanan yeni bir aktif protein C (APC) inhibitörü olan SerpinPC, hemofili B’nin inhibitörlü veya inhibitörsüz tedavisine yönelik ruhsatlandırma çalışmaları içerisindedir. Sunulan bilgiler, daha önce 65. Amerikan Hematoloji Derneği (ASH) Yıllık Toplantısında paylaşılan sonuçlara dayanarak çalışmanın üçüncü yılına (Bölüm 5) dayanmaktadır.

Centessa İcra Kurulu Başkanı Dr. Saurabh Saha, SerpinPC’nin terapötik potansiyeli konusunda iyimser olduğunu belirterek, bilgilerin şirketin tedavinin yeni etki sistemine olan inancını güçlendirdiğini belirtti. Faz 2a çalışması (AP-0101), şiddetli hemofilisi olan erkek katılımcılarda SerpinPC’nin güvenliğini, tolere edilebilirliğini, farmakokinetiğini ve etkinliğini değerlendirmek üzere tasarlanmıştır.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), SerpinPC’ye hemofili B tedavisi için Fast Track atamasını vermiştir. Ancak SerpinPC’nin araştırma amaçlı bir casus yazılım olduğunu ve FDA veya başka herhangi bir düzenleyici tarafından onaylanmadığını unutmamak önemlidir. yetki.

SerpinPC kayıt programı, gözlemsel bir besin çalışması olan PRESent-5 ve ayrıntıları Clinicaltrials.gov web sitesinde bulunabilen PRESent-2 ve PRESent-3 girişimsel çalışmaları da dahil olmak üzere çeşitli klinik çalışmaları içermektedir.

Bu haber bir basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Centessa Pharmaceuticals (NASDAQ:CNTA) hemofili tedavisine yönelik SerpinPC’nin geliştirilmesinde ilerleme kaydetmeye devam ederken, şirketin mali durumu ve piyasa performansı yatırımcılar için kritik önem taşıyor. Son verilere göre Centessa’nın piyasa değeri yaklaşık 728,31 milyon dolar. Zorluklara rağmen şirket, geçen yıl fiyatın toplam getirisinde %104,95’lik bir artışla önemli ölçüde daha yüksek getiri elde etti. Bu performans, son üç aydaki %18,79’luk güçlü fiyat toplam getirisine de yansıdı.

InvestingPro İpuçları, Centessa’nın bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulunduğunu gösteriyor; bu da şirketin finansal istikrarı için olumlu bir işaret. Ayrıca iki analistin önümüzdeki döneme yönelik ilgilerini yükselterek Centessa’nın gelecekteki performansına olan güvenin arttığını gösterdi. Ancak yatırımcıların, analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağını öngörmediğini ve şirketin hızla nakit tükettiğini dikkate alması önemli. Centessa’nın likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşıyor ve bu da şirketin acil mali taahhütlerini yerine getirme kabiliyetine dair bir miktar güvence sağlayabilir.

Daha derin bir analiz isteyen yatırımcılar için ek InvestingPro İpuçlarına https://www.investing.com/pro/CNTA adresinden ulaşabilirsiniz. Kullanıcılar PRONEWS24 Kupon kodunu kullanarak, yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim alabilir ve yatırım kararlarını etkileyebilecek daha fazla bilginin kilidini açabilirler. Şu anda InvestingPro, Centessa Pharmaceuticals için şirketin finansal durumu ve pazar potansiyeli hakkında kapsamlı bir görünüm sağlayan 11 ipucu daha listeliyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

ortaca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu