Haber

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Balıkesir’de vatandaşlarla buluştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Balıkesir’de vatandaşlarla buluştu. Bir vatandaşın altı kişilik masayla ilgili sorusu üzerine Babacan; “Tarihin doğru zamanında gerçek bir yerde durduğumuza inanıyoruz. O gün yaptıklarımızın çok gerçek olduğuna inanıyoruz çünkü demokrasi için, adalet için, özgürlük için bir aradaydık. 84 unsurlu bir anayasa metni hazırladık. ve 2 bin 300 unsurlu ortak eylem planı. “Bütün politikaları hazırladık, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ortak çalışma ortaya koyduk ve bugün bu çalışmaların arkasında duruyoruz. Bütün bu çalışmalarda DEVA Parti’nin de imzası var ve biz de imzalarımızın arkasındayız” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Balıkesir’in Gömeç ve Burhaniye ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantılarına katılan Babacan, Balıkesirli vatandaşların sorunlarını dinledi.

“BÜTÜN ÇALIŞMALARDA DEVA PARTİSİNİN DE İMZASI VAR VE TÜM İMZALARIMIZIN ARKASINDAYIZ”

Babacan, bir vatandaşın sorusuna, “Akşener Bey ‘Altılı Masa’da olmaktan pişman olduğunu söylüyor. ‘Altılı Masa’da olmaktan pişman mısınız?” aşağıdaki gibi:

“Tarihte doğru zamanda, doğru yerde durduğumuza inanıyoruz. O gün için yüzde 50 artı 1’i yakalamak ancak partilerin iş birliğiyle mümkündü. Bunu gördük ve partilerin iş birliğiyle seçime girdik. Hükümet de gördü bunu Hükümet Biliyorsunuz bize ‘6 benzersiz’ derken son anda 7-8 benzersiz topladı ve hükümet Cumhur İttifakı olarak birçok partiyle ittifaka girdi. Dolayısıyla genel seçimlerde iş birliği çok önemli çünkü 50 artı 1 gerekiyor. O gün yaptıklarımız kesinlikle doğru olduğuna inanıyoruz çünkü demokrasi için, adalet için, özgürlük için bir araya geldik. Bir anayasa metni hazırladık. 84 unsurlu, 2.300 unsurlu ortak eylem planı, tüm politikaları hazırladık, Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri olmayan ortak bir çalışma ortaya koyduk ve bugün tüm bu çalışmaların arkasındayız.Tüm bu çalışmalarda DEVA Partisi’nin de imzası var. ve imzalarımızın hepsinin arkasındayız.

Ancak bugün yerel seçimlere giriyoruz. Yerel seçimlerde fark 50 artı 1 olmuyor. Dolayısıyla sıralamada birinci olan belediye başkanı oluyor. Dolayısıyla yerel seçimlerde işbirliği yapma zorunluluğu genel seçimlerdeki kadar fazla değil. Bizim iddiamız, Türkiye çapında tanınan, bu işi iyi yapan adaylarımızla milletimizin karşısında olduğumuzdur.”

“EMEKLİLERİMİZ GELİYOR, ‘ZORUZ, ÇOK ZOR DURUMDAYIZ’ DİYORLAR”

Enflasyon ve zamların düşüklüğünden şikayetçi olan bir vatandaşla konuşan Babacan, “Gerçek enflasyon yüzde 127, TÜİK yüzde 65 olarak açıklıyor. Peki emekli memurlara ne kadar veriyor? Yüzde 49. Personel ne kadar veriyor?” BAĞ-KUR emeklilerine ne verilecek? Yüzde 37’ydi, jest yaptı.” 42. Ve 7 bin 500 lirayı 10 bin liraya yani yüzde 33’e çevirdi. Reel enflasyon yüzde 127, emeklilere verilen zam yüzde 33, yüzde 42, yüzde 49. Bu kadar. Emekli olan herkes uyandı. Çünkü otobüse ya da arabamıza binmemize gerek yok. “İlk adımı attığımız anda ilk karşılaştığımız sorun bu oluyor. Emeklilerimiz gelip ‘Mutsuzuz, çok zor durumdayız’ diyorlar” dedi.

ozalp-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu