Haber

İsrail CEO’su Netanyahu’nun görevden alınmasını istedi

İsrail merkezli sürücüsüz otomobil teknolojileri şirketi Mobileye’nin CEO’su Amnon Shashua, Başbakan Benjamin Netanyahu ve kabinesinin derhal görevden alınması çağrısında bulundu. İsrail’in önde gelen iş adamlarından Şaşua, Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ operasyonunu başlattığı 7 Ekim’de yaşanan ‘başarısızlık ve beceriksizliğin sorumlusunun Netanyahu hükümeti olduğunu’ söyledi.

‘Calcalist’ adlı finans dergisinde yazan işadamı, “Kayıplarımızı azaltmalı ve bunu hızlı bir şekilde yapmalıyız. İsrail’deki mevcut durumun tek çözümü hükümeti değiştirmektir ve bunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerekiyor.”

BM: GAZZE’DE 59 PERSONEL HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM), 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırıları altında Gazze Şeridi’nde 59 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) çalışanının öldürüldüğünü duyurdu. UNRWA’nın sosyal paylaşım sitesi X hesabında, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarda hayatını kaybeden UNRWA çalışanlarını anmak amacıyla tören düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında 59 UNRWA çalışanının öldürüldüğü belirtilerek, “Öldürülen dostlarımızın sayısı arttıkça BM ve UNRWA açısından her gün karanlıklaşıyor.” Açıklamada ayrıca Gazze’den her saat “tarifsiz acıların gelmeye devam ettiği” kaydedildi. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu