Haber

Kayseri Talas Meclisi’nde Gazze gündeminde

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Talas Belediye Meclisi Kasım 2023 toplantısını Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantının açılışında konuşan Önder Yalçın, “Bu meclisin bir özelliği var. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk buluşması. Cumhuriyetin yeni yüzyılında görev başında olmanın, verilen hizmetlere imza atmanın, kararlar almanın, şehrimizle ilgili görüş bildirmenin ayrı bir tatminini yaşıyoruz. Allah devletimize nice asırlar versin. Devletimiz kıyamete kadar daim olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Bize böyle bir vatan bıraktıkları için onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Allah onlara cenneti nasip etsin. Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle ilçemizin her yerine 60 bin bayrak dağıttık. Her yeri bayraklarla süsledik. Yamaç paraşütü iniş alanında dünyanın en büyük Türk bayrağını dalgalandırdık. Emine Gönen Ortaokulunu açtık. “100. yıla özel toplantılar, konferanslar ve konserler düzenledik.” söz konusu.

GAZZE’YE GÜVEN BEYANI, İSRAİL’E KINAMA

Cumhurbaşkanı Yalçın, tüm parlamento adına okuduğu bildiride İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı kınadı.

Önder Yalçın’ın okuduğu bildiri şöyle: “İnsanlık tarihinin en karanlık günlerine tanık oluyoruz. İsrail dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor, çocuklar, kadınlar, yaşlılar dahil sivilleri katletiyor. Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor, tüm dünya izliyor. Açık hava hapishanesine dönüşen Gazze’ye sağlanan gıda, enerji ve insani yardımın kesilmesi, sivil yerleşim yerlerinin ayrım gözetmeksizin vurulması, uluslararası hukukun açık ve ağır ihlalidir. Bu acı durumun ortadan kaldırılması için uluslararası kuruluşları bir kez daha harekete geçmeye ve azgın İsrail’e gerekli yaptırımları uygulamaya davet ediyoruz. Talas Belediyesi olarak ilk günden bu yana kamu tesislerimizde İsrail ve Amerikan sanat eserlerini satmıyoruz. Bölgede barış ortamının yeniden tesis edilmesi, İsrail’in katliamlara son vermesine ve ardından yardımların hemen Gazze’ye ulaşmasına bağlıdır. Talas Belediye Meclisi olarak bölgede barış ve huzurun bir an önce yeniden tesis edilmesini diliyor, İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği soykırımı şiddetle kınıyoruz.”

100. YIL DÖNEMİNDE MECLİS ÜYELERİNDEN LİDER YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Meclis üyeleri Hasan Özsoy, Ömer Uğurlu, Ragıp Dost, Berrin İtina ve Gürsel Kısır da cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarının Talas’ta fark yarattığını belirterek, gerçekleştirilen organizasyon ve etkinliklerden dolayı Önder Yalçın’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Meclis gündemindeki 17 konu karara bağlandı. Oturumda, kapıların açılması halinde Gazze’ye yardım sağlanmasını içeren gündem maddesi de kabul edildi.

BELEDİYE BAŞKANI YALÇIN’DAN MECLİS ÜYELERİNE 100. YIL HEDİYESİ

Toplantının sonunda Önder Yalçın, meclis üyelerine üzerinde isimlerin yazılı olduğu masaüstü Türk bayrağı ve Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne özel hazırlanan plaket hediye etti.

Meclis oturumu 4 Aralık Pazartesi günü yeniden toplanmak üzere sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu