Yaşam

Meksikalı Roberto Deprem İzlenimlerini Karşıyaka’da Boyadı

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bostanlı’da büyük bir heyecanla çalıştığı deprem bölgesi izlenimlerini bir duvar resmiyle sunan Meksikalı Roberto Marquez’i kente hediye olarak ziyaret etti.

Bir aktivist olarak tanık olduğu toplumsal olaylarda ve afetlerde insanlara yardım eli ve dayanışma sağlamaya hazır olduğunu belirten Marquez, Karşıyaka’da böylesine kalıcı bir hatıra bıraktığı için şükranlarını dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin yarattığı acıların yanı sıra dayanışma ve iş birliği örneklerinden de çok etkilendiğini belirten Marquez, bölgede isteyerek çalışmanın kendisi için çok farklı bir deneyim olduğunu söyledi. Marquez, “Gördüğüm en acı olaylardan biriydi, bunu tarif edecek kelimeleri bulamıyorum. Türkiye’de şahit olduklarımı her zaman hatırlayacağım, kalbimde güzel kalpli insanları taşıyacağım.”

Marquez, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve aracılık yapan ekip arkadaşlarına teşekkür ederek hazırladığı bir çalışmayı daha ikram olarak sundu. Maraş’ta ve İzmir’de kendisine tercümanlık yapan Fırat Doğan’a bir tablo daha hediye etti.

Tugaydan TEŞEKKÜRLER

Marquez’e hem tablo hem de Karşıyaka’da yaşanan afetlerin anısına duvar resmi hediye ettiği için teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı. Cemil Tugay, büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşları bir kez daha rahmetle andığını söyledi. Tugay, “Yaşadığımız ve canımızı yakan bu büyük felaketin yaralarının bir an önce sarılmasını temenni ediyor, bir daha böyle büyük acılar yaşamamamızı temenni ediyorum. Bu duvar resmini Karşıyaka’mıza armağan eden ve şehrin hafızasına taşınmasına aracılık eden Roberto’ya teşekkür ediyorum.”

Başkan Tugay ayrıca Marquez’e teşekkür kartını ve birbirinden güzel Karşıyaka fotoğraflarının yer aldığı Karşıyaka 2022 kitabını takdim etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

selendihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu