Haber

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeleri Antalya ve Mersin’deki otellere yerleştirebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli Pazarcık ve Elbistan merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede incelemelerde bulundu. Kahramanmaraş Havalimanı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden bilgi alan Erdoğan, daha sonra AFAD’ın 12 Şubat Stadyumu’nda kurduğu çadır kentte geçti. Erdoğan, incelemelerin ardından basına açıklamalarda bulundu.

“Vatandaşımızın sokakta kalmasına izin vermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen vatandaşlarımızın sokakta kalmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Buradan duyuru yapıyorum. Sizlerle otellerde buluşacağız. Bu adımla işimizi bitirmiş olacağız.” daha kolay.” söz konusu.

“ÖLÜM SAYISI 8 BİN 574”

Hayatını kaybedenlerle ilgili son durumu anlatan Erdoğan, “Ölü sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Başta belediyeler olmak üzere çalışmalarımızı birlikte yürütüyoruz. AFAD.” sözlerini verdi.

“BUGÜN DAHA RAHATIZ, YARIN DAHA RAHAT OLACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz, 1 yılda başka afetler yaşadığımız illerde yaptığımız gibi, Kahramanmaraş ve diğer 9 ilde bunu yapmak. Bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız. Zamanla bazı sıkıntılarımızı aştık İllerimize mazot takviyesi gelmeye başladı Çadırlarda ısınma problemimizi çözmüş olacağız.

AİLELERE 10 BİN LİRALIK DESTEK

AFAD genel merkezinin yaptığı açıklamalar dışında provokatörlerin içeri girmesine izin verilmemesini istiyorum. Bugün birlik ve beraberlik zamanıdır. Tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Hasar tespit edildikten sonra ailelere 10 bin lirayı esas olarak ödeyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu