Haber

İZMİR UYARDI! Deprem tahminlerini tutan Naci Görür’den İzmir deprem tahmini..

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, İzmir depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha önce Hatay depremiyle ilgili varsayımlarda bulunan Naci Görür, yeni varsayımlarıyla dikkat çekiyor.

prof. Naci Görür, İzmir’de beklediği depremin büyüklüğünü açıkladı. Katıldığı bir televizyon programında konu hakkında açıklamalarda bulunan Görür’ün varsayımları sosyal medyada gündem oldu.

6.0 deprem bekliyor

prof. Naci Görür yaptığı açıklamada söyledi. “İzmir’de büyük ihtimalle 6.0’larda olacak. Dolayısıyla İzmir Fayı’nın işleyişine bağlı olarak İzmir’de 7.0’ın üzerinde bir deprem nadir olabilir diye tahmin ediyorum.”Sözlerini koydu..

Naci Görür kimdir?

Naci Görür, 1947 yılında Elazığ’da doğdu. Jeolog, sedimantoloji ve deniz jeolojisi uzmanı olan Naci Görür, Bilimler Akademisi üyesidir.

Naci Görür, 1967 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş, üniversitede yüksek lisans eğitimini 1971 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisansının ardından Naci Görür, 1973 yılına kadar İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Naci Görür, 1977 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan burs alarak İngiltere’de Imperial College of London’da doktorasını tamamladı.

1978 yılında Türkiye’ye dönen Naci Görür, 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doçent oldu. 6 yıl çalıştıktan sonra 1989 yılında profesör olmayı başardı.

Naci Görür, 1983 yılında 40 yaşın altındaki parlak bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olan Naci Görür, havza analizi ve sismisite araştırmalarıyla tanınıyor.

Naci Gören de Marmara Denizi ve deprem üzerine çalışan bilim adamlarının ve halkı bilgilendirmelerinin ortasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu